fbpx
Now Reading
Girls! Tips Solekan Ini Boleh Bantu Korang Tampil Lebih Cantik & Menawan

Girls! Tips Solekan Ini Boleh Bantu Korang Tampil Lebih Cantik & Menawan

Dapatkan isu trending dan berita terhangat menerusi telegram kami! Follow Kami

Kaum wanita tak semestinya perlu pakai make up yang tebal untuk kelihatan cantik dan menawan.

Konsep ini sebenarnya harus diperbetulkan kerana ada juga segelintir wanita yang mengenakan mekap tebal namun kurang kelihatan serinya dek keran menggunakan produk yang tidak sesuai.

Jadi kuncinya ialah belajar dan mengetahui bagaimana cara untuk kelihatan menawan, dengan ini penggunaan make up yang nipis pun sudah cukup membuatkan korang kelihatan begitu menarik.

Jadi tanpa membuang masa apa kata ikuti tips yang kami akan kongsikan agar korang lebih konfiden selepas ini. Jom!

MOISTURIZER YANG MEMPUNYAI SPF

Kredit: Portal Wanita Muda
  • Bagi korang yang tak mahu guna concealer atau foundation, korang boleh gunakan moisturizer untuk tampak lagi fresh
  • Korang bolehlah cari produk yang mengandungi SPF50 tau! Sunscreen pun ada SPF yang boleh lindungi kulit korang dari cahaya matahari

PILIH WARNA LIPSTICK YANG LEBIH TERANG

Kredit: Baca
  • Girls, bolehlah korang cuba warna lipstick yang terang untuk tampil lebih menyerlah walaupun tak pakai full make up sekalipun
  • Dengan pemilihan warna yang betul pun dah boleh nampak WOW gitu!
  • Klau nak guna liptint pun boleh sebab barulah nampak ala-ala Korean girl

GANTIKAN FOUNDATION DENGAN CC CUSHION

Kredit: Hipwee
  • Dengan CC Cushion, korang boleh meratakan tona kulit sebab ia merupakan correcting cream
  • Jadi, ia boleh membantu menutup parut juga bintik hitam pada wajah
  • Nak lebih menarik lagi, korang boleh tambah blusher atau bronzer

GUNAKAN MASKARA

Kredit: Wolipop
  • Tak perlu pakai eyeshadow pun untuk nampak natural, korang hanya perlu pakai maskara pada bahagian mata pun dah cukup
  • Disarankan guna maskara yang lebih volume untuk bulu mata nampak lebih tebal. Tak perlu pakai fake eyelash pun. Senang kan?

KENING MESTI ON POINT!

Kredit: Mingguan Wanita
  • Untuk tak bagi nampak over sangat, korang boleh elakkan guna code warna hitam untuk kening. Tapi gantikan dengan warna coklat atau coklat gelap

Haa, senang saja kan? Tak perlu beli barang mahal-mahal untuk make up ‘natural look’ pun. Cukup cuba tips yang kami kongsikan ini. Jimat pulak tu!

© 2021 BuzzKini. All Rights Reserved.