Now Reading
Ini Top 15 Bakers Yang Buat Kek Kreatif Di Malaysia

Ini Top 15 Bakers Yang Buat Kek Kreatif Di Malaysia

Kami nak tanya korang selalunya pening tak bila kena pilih kedai kek mana yang buat kek party paling sedap dan cantik? Korang mesti jenis yang perfectionist kan bila bab deko ni, betul tak?

Jadi, kami kongsikan top 15 bakers dekat Malaysia yang sememangnya buat kek party paling sedap and takkan kecewakan hati korang punya dengan hasil kerja mereka!

#1 Duchess of Cake (Melaka)

Kredit: Instagram/@duchessofcake
Kredit: Instagram/@duchessofcake
  • Kedai ni menjual pelbagai jenis kek termasuklah cupcakes mini, Banoffee pie, pavlova mini dan macam-macam lagi.
  • Memang nampak sedap and cantiklah kalau tempah dekat diorang ni!

#2 Kak Sal Kueh (PJ & KL)

Kredit: Instagram/@kaksalkueh
Kredit: Instagram/@kaksalkueh
  • Kalau korang nak customize cupcakes atau kek yang lawa dan bersesuaian dengan pilihan tema korang? Bolehlah pesan dekat kedai diorang sebab karya diorang memang sangat power!

#3 D’Sabroso (KL)

Kredit: Instagram/@dsabroso
Kredit: Instagram/@dsabroso
  • Sekarang ni kan musim orang buat surprise birthday kek yang boleh keluarkan duit semua tu atau guna tukul kayu ketuk-ketuk ada hadiah, haa semua tu boleh tempah dekat kedai ni.
  • Kalau korang nak tema lain pun boleh terus bincang dengan diorang ni tau.

#4 Saya Bake (KL)

Kredit: Instagram/@sayabake
Kredit: Instagram/@sayabake
  • Kek hantaran? No problem bagi kedai kek ni sebut saja pasti akan buat yang terbaik bagi client mereka.
  • Keunikan kek tepak siri itu memang membawakan kejutan, dalamnya mempunyai Chocolate Salted Caramel. Memang sesuai dijadikan sebagai kek hantaran.
  • Saya Bake ni juga ada ambil pesanan pelbagai wedding cake yang cantik! Jadi tak rugi kalau tempah dengan diorang ni.

#5 Brown and Syai (Ampang, Selangor)

Kredit: Instagram/@brownandsyai
Kredit: Instagram/@brownandsyai
  • Wow! bentuk kek yang sangat unik dan cantik ni boleh dibuat sebagai kek hantaran, wedding cake dan macam-macam lagi.
  • Bukan tu je, macaron tower dan cubic pallete sebagai desserts pun nampak menyelerakan.
  • Nak cari doorgift untuk wedding pun kedai ni buat tau!

#6 French Cruller ‘PARIS’ (KL & Langkawi)

Kredit: Instagram/@french_cruller_paris
Kredit: Instagram/@french_cruller_paris
  • Korang nak cari kek untuk anniversary? birthday party untuk kids? Semestinya French Cruller Paris sedia membantu korang, tinggal pilih saja design yang mana berkenan terus cakap dengan diorang and paling best korang jugak boleh customize jugak tau kek dekat kedai ni.

#7 The Curated Cake Smith (KL)

Kredit: Instagram/@thecuratedcakesmith
Kredit: Instagram/@thecuratedcakesmith
  • Comelnya design yang diorang buat! Nak dapatkan edible cupcakes mini? Boleh pesan dengan The Curated Cake Smith tau.
  • Kedai ni memang pakar dalam buat corak idaman korang, jadi boleh pesan untuk sambutan hari jadi atau kek hantaran juga tau!

#8 Stephanie Bsweetbites (Klang Valley)

Kredit: Instagram/@stephanie.bsweetbites
Kredit: Instagram/@stephanie.bsweetbites
  • Nak pesan birthday party ikut favourite anak korang boleh saja tau dekat kedai ni. Tunjuk je corak atau animasi kegemaran, pasti hasilnya cantik sebab diperbuat daripada fondant.

#9 KEK & Co. (PJ)

Kredit: Instagram/@kekandco
Kredit: Instagram/@kekandco
  • Ada yang minat warna yang soft macam pastel tak? Korang mesti suka kek dekat kedai ni. Yang pasti baker kedai ni sangat talented. Nak tema vintage pun ada tau!

#10 Shaunteo Creations (KL)

See Also

Kredit: Instagram/@shauntoecreations
Kredit: Instagram/@shauntoecreations
  • Bakery ni memang dah terkenal dengan design-design diorang yang sangat elegant dan gah tu. Sebut je nak kek macam mana dekat diorang, pasti tip top punya hasil kerja diorang.

#11 Bittersweet (Klang Valley)

Kredit: Instagram/@btterswt
Kredit: Instagram/@btterswt
  • look so good and so sweet! Kek yang sangat estetik dan cantik. Bukan je kek untuk dewasa kek, kek untuk kanak-kanak pun comel dan menarik.
  • Kalau dapat ni confirm melompat-lompat gembira.

#12 Spatula Cakes and Desserts (KL)

Kredit: Instagram/@spatulacakedesserts
Kredit: Instagram/@spatulacakedesserts
  • Kalau tengok kedai kek ni hias kek diaorang cantik tau! Warna pastel dan decoration yang kemas dan cantik sememangnya akan memikat hati semua oran tau!

#13 Ophelia Bakes (KL)

Kredit: Instagram/@opheliabakes_my
Kredit: Instagram/@opheliabakes_my
  • Kalau nak buat cute cakes kan, kami cadangkan Ophelia Bakes! Korea kek yang dijual pun sangat lain daripada yang lain. Memang cantik!
  • Bolehlah matching-matching dengan tema birthday.

#14 Halwa.an (Taiping)

Kredit: Instagram/@halwa.an
Kredit: Instagram/@halwa.an
  • Cari wedding kek yang simple tapi nampak aesthetic? Kalau korang nak buat tema macam ni memang kedai ni pilihan korang.
  • Baker kedai ni diorang guna warna yang soft dan memang sesuai dengan tema wedding.
  • Jangan risau, diorang pun ada buat untuk macam-macam lagi, kek bertunang, hari jadi, kek hantaran and banyak lagi.

#15 The Kitchen Guardian (KL)

Kredit: Instagram/@thekitchenguardian
Kredit: Instagram/@thekitchenguardian
  • Kalau korang tengok sebijik macam macaron tower kan? Selain wedding cake, bakery ni juga ada jual macam-macam kek tradisional dekat sana. Yang penting sedap dan lazat!

© 2020 BuzzKini. All Rights Reserved.