Now Reading
Fazley Nyatakan Hasrat Untuk Naik Pelamin Lagi Bersama Isteri

Fazley Nyatakan Hasrat Untuk Naik Pelamin Lagi Bersama Isteri

Penyanyi dan chef selebriti Datuk Fazley Yaakob meluahkan hasrat kepada isterinya Datin Azrene Soraya Abdul Aziz untuk bersanding kembali selepas 13 tahun mendirikan rumah tangga.

Fazley, 40, berkata, ia berikutan terlalu banyak kisah pilu dan menyedihkan yang terjadi ketika usaha mereka untuk membina masjid tidak lama dulu.

“Mungkin kami tak ingat kerana terlalu banyak kisah pilu, tekanan, ketakutan dan halangan demi halangan untuk kami bersanding.

“Dari hari pernikahan sehinggalah hari persandingan kami, penuh dengan titisan air mata keperitan dan kepedihan di sebalik usaha kami untuk membina masjid berlandaskan cinta sejati.

Fazley dan Azrene berkahwin pada 2007 dan perkahwinan itu penuh kontroversi apabila ibu Azreen iaitu Datin Seri Rosmah Mansor tidak merestuinya.

Azrena adalah anak Rosmah, hasil perkahwinan dengan suami terdahulu iaitu Abdul Aziz Nong Chik.

Fazley berkata, dia mahu persandingan kali ini lebih bebas dan dia boleh menjemput rakan-rakan yang tidak diboleh dijemput ketika itu.

“Saya berseloroh dengan adik sayang saya, saya tanya dia “Adik, jom kita bersanding semula nak? Supaya kali ni kita bebas bersanding dan bolehlah jemput semula semua orang yang tak dapat hadir satu ketika dahulu.

“Tak ada lagi tetamu yang ditoreh kereta kerana menghadiri majlis kita, tidak ada lagi rakan-rakan media yang takut untuk hadir ke majlis kita,” tulisnya.

Fazley dan Azrene dikurniakan empat cahaya mata iaitu Ahmad Fariedz Shah, 9, Ahmad Fieradz Shah, 8, Ahmad Firudz Shah, 6 dan Alayna Selma yang kini berusia tujuh bulan.

Rata-rata pengikut Fazley bersetuju dengan hasrat yang dinyatakan dan memberi sokongan sepenuhnya kepada mereka.

Sumber : Mstar, Instagram Fazley Yaakob

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2021 BuzzKini. All Rights Reserved.