fbpx
Now Reading
Wanita Jumpa Ular Sewaktu Memandu Berdepan Detik Cemas

Wanita Jumpa Ular Sewaktu Memandu Berdepan Detik Cemas

Walau bagaimanapun, ular tersebut telah berjaya dikeluarkan dan wanita serta anaknya berada dalam keadaan selamat.

Dapatkan isu trending dan berita terhangat menerusi telegram kami! Follow Kami

Seorang wanita berdepan dengan detik cemas dan terpaksa memberhentikan kenderaanya di lorong kecemasan Kilometer 26.7 Lebuh raya Utara-Selatan Hubungan Tengah (Elite) kerana panik terlihat ular di dalam kereta.

Disedari oleh anggota JPJ

Memetik laporan Sinar Harian, Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Selangor menerusi hantaran di Facebook memaklumkan insiden berlaku kira-kira jam 6 petang pada Ahad (8 Mei) itu disedari oleh anggota JPJ yang sedang membuat rondaan di lokasi berkenaan.

Menerusi kenyataan itu, pasukan peronda yang diketua Ahmad Khairuddin Khalid @ Othman bersama dua anggota telah bertindak untuk melakukan pemeriksaan terhadap kenderaan tersebut.

Foto: FB Page JPJ Negeri Selangor

Ular jenis tedung dijumpai

“Pemandu kenderaan dan anaknya keluar daripada kenderaan dan memaklumkan terdapat seekor ular di bahagian letak kaki pemandu dan meminta bantuan JPJ untuk mencari ular tersebut.

“Setelah memeriksa kereta tersebut, ular jenis tedung telah dijumpai dan berjaya dikeluarkan daripada kenderaan,” jelasnya dalam kenyataan di Facebook.

Tambahnya lagi, pemandu berkenaan turut mengucapkan terima kasih atas keperihatinan serta tindakan pantas yang dilakukan oleh pihak anggota JPJ yang bertugas.

Foto: FB Page JPJ Negeri Selangor

© 2022 BuzzKini. All Rights Reserved.