Now Reading
Ini 10 Jenis Perfume Yang Memiliki Aroma Unik & Tahan Lama Yang Lelaki Patut Cuba

Ini 10 Jenis Perfume Yang Memiliki Aroma Unik & Tahan Lama Yang Lelaki Patut Cuba

Selain skincare, minyak wangi juga merupakan kawan baik kepada semua orang kerana tidak kira lelaki mahupun perempuan pastinya akan memakainya. Betul tak?

Tambah pula, minyak wangi merupakan pelengkap gaya seseorang untuk tampil lebih yakin apabila berada di tempat umum.

Tapi, korang mesti selalu pening kan bila bab nak pilih perfume mana yang sesuai dengan jiwa korang terutamanya lelaki paling tak suka bila kena cuba satu persatu bauan yang ada sebab bagi mereka semua sama saja. Kan?

Jadi, untuk memudahkan korang yang lelaki ini untuk membuat pilihan. Kami telah senaraikan beberapa jenis minyak wangi yang boleh korang beli. Jom tengok!

#1 BLEU DE CHANEL

Kredit: Chanel
  • Minyak wangi jenama Chanel ini merupakan salah satu favourite bagi kamu lelaki yang sukakan bauan maskulin dan segar.
  • Paduan pelbagai jenis citrus dengan aroma rempah-ratus dan nuansa kayu-kayuan yang menjadi base notes untuk minyak wangi ini menjadi pilihan ramai.

#2 ETERNITY FOR MEN

Kredit: Tendance Parfums
  • Gabungan maskulin rempah sage pastinya menjadi pemikat untuk lelaki yang gemarkan minyak wangi ini.
  • Ia sangat sesuai buat anda yang meminati nuansa bunga yang menyejukkan kerana minyak wangi ini mengandungi campuran bauan daripada bunga lili, geranium, melati dan orang blossom.

#3 ACQUA DI GIO GIORGIA ARMANI

Kredit: Tokopedia
  • Minyak wangi ini mempunyai bauan akuatik, kayu-kayuan dan aromatik.
  • Ia menggabungkan aroma rempah-ratus dan citrus yang disertakan dengan bauan halus geranium, sage, rosemaru dan patchouli.
  • Bauan itu bagaikan membawa korang menjelajah ke Laut Mediterranean.
  • Semburan wangian ini mampun menampilkan gaya maskulin seorang lelaki.

#4 PACO RABANNE 1 MILLION INTENSE

Kredit: Publimetro
  • Minyak wangi ini memiliki paduan aroma pedas dan kayu-kayuan yang oriental.
  • Bagi yang pertama kali bau minyak wangi ini akan bau aroma segar daripada blood mandarine, kapulaga, lada hitam dan kunyit pada awalnya.
  • Tapi lama-kelamaan, aroman itu akan berubah menjadi bauan mawar, neroli dan kayu manis yang akan membentuk bau yang berbeza.
  • Selebihnya akan bau seperti aroma leather, orris akar dan kayu cendana apabila sering memakainya.

#5 BVLGARI MAN

Kredit: Matiz Barcelona
  • Minyak wangi ini menghasilkan bau yang maskulin dengan menyerlahkan si pemakai kelihatan macho dan gentleman.
  • Ia memiliki unsur ozonic dan tonka bean yang mampu menciptakan kesan memikat dengan gabungan campuran buah-buahan yang segar daripada jeruk bergamot dan pir.

#6 AIGNER BLACK

See Also

Kredit: Tokopedia
  • Minyak wangi ini memiliki bauan yang menyegarkan dan menyenangkan biarpun terdapat bauan yang lebih jantan dan maskulin.
  • Ia juga mengandungi campuran aroma orange yang membuatkan ianya sesuai menjadi pilihan utama untuk lelaki yang ingin menyerlahkan karakter yang kuat.

#7 CK ONE BY CALVIN KLEIN

Kredit: Tendance Parfums
  • Minyak wangi ini sesuai dipakai tidak kira jantina kerana ianya memiliki daya tarikan yang tersendiri.
  • Dengan menggunakan kombinasi bauan lemon, citrus, nenas, melati, mawar dan teh hijau ini akan membuatkan si pemakai dalam mood yang segar dan elegan.

#8 YSL LA NUIT L HOMME

Kredit: Bloomingdale’s
  • Minyak wangi ini menghasilkan aroma maskulin yang tegas, moden, sensual, mewah dan elegan.
  • Ia juga hadir dengan top notes bauan buah pelaga, bertukar pada middle notes aroma herba citrus, kayu cedar dan lavendar serta base note dengan aroma vetiver yang sangat lasting.

#9 VERSACE EAU FRAICHE

Kredit: eBay
  • Minyak wangi ini mengabungkan bauan daripada bergamot, lemon, Brazillian rosewood dan cardamom yang dipadukan dengan aroma tarragon, sage, cedar, pepper serta meninggalkan jejak bauan amber, saffron, musk, woody di akhir fase.
  • Ia sesuai untuk lelaki yang ingin tampil dalam mood segar dan cool.

#10 RALPH LAUREN POLO RED

Kredit: Myer
  • Minyak wangi ini sesuai digunakan pada waktu malam atau ketika suasana sejuk.
  • Ia mampu menyerlahkan gaya maskulin lelaki dengan bauan pedas daripada kulit kayu manis dan digabungkan dengan campuran daripada red grapefruit, cranberry, lemon, red sage, lavender, red wood dan coffe beans.

Haa… macam mana dengan senarai yang kami dah pendekkan ini? Harap ia dapat membantu korang semua dalam membuat pilihan minyak wangi. Selamat mencuba!

© 2020 BuzzKini. All Rights Reserved.