fbpx
Now Reading
Kenyataan Pedas Pengkritik Fesyen Dikecam Pelbagai Pihak

Kenyataan Pedas Pengkritik Fesyen Dikecam Pelbagai Pihak

Dapatkan isu trending dan berita terhangat menerusi telegram kami! Follow Kami

[video src="https://www.instagram.com/p/BhqcjfBBf_w/?taken-by=syanie_hisham"][video src="https://www.instagram.com/p/Bhq5ygGg99C/?taken-by=harithiskander"][video src="https://www.instagram.com/p/BhqfxD-FHUC/?taken-by=the_haidars"]

Menjelang Hari Raya tidak lama lagi, pelbagai jenama kini sedang rancak mengadakan pertunjukan fesyen bagi koleksi raya masing-masing. Di sinilah para peminat fesyen tempatan berkumpul untuk melihat gaya yang akan menjadi trend Syawal nanti.

Dalam pertunjukan berkenaan, pengkritik fesyen Zaihani M Zain bukan sekadar mengkritik fesyen malahan saiz badan mereka yang menghadiri pertunjukan fesyen! Perkara itu diluahkannya menerusi status Facebooknya tempoh hari.

 

Zaihani atau dikenali Kak Zai dalam kalangan komuniti fesyen menasihatkan kepada mereka yang mempunyai berat lebih 60kg supaya tidak menghadiri mana-mana fashion show. Ini kerana menurutnya peha individu dengan berat sebegitu ‘melimpah kat kerusi sebelah kiri dan kanan awak’.

Tambahnya, perkara itu akan menyebabkan situasi canggung dan mengundang ketidakselesaan untuk mereka yang duduk bersebelahan.

Kenyataan panas itu mengundang rasa tidak senang netizen yang menganggap di usia emas, Zaihani tidak seharusnya ke pertunjukan fesyen dan sepatutnya ke kelas agama sahaja.

Salah seorang pereka fesyen terkemuka tempatan, Calvin Thoo turut meluahkan rasa tidak selesa dengan kenyataan dikeluarkan Zaihani. Katanya wanita itu tidak berhak untuk menghalang mana-mana individu bersaiz besar dari menghadiri fashion show.

Ujar Calvin, jika Zaihani tidak menghormati orang lain, sudah tentunya pihak lain tidak akan menghormatinya juga. Dakwa Calvin, ramai yang sebenarnya tidak menyukai personaliti fesyen itu dalam diam.

Bukan itu sahaja, beberapa orang selebriti turut memberikan respon tentang kenyataan tersebut termasuklah Syanie Hisham, Harith Iskandar, Que Haidar dan ramai lagi.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2021 BuzzKini. All Rights Reserved.