Now Reading
Berbelas Tahun Rabun Hingga Terpaksa Berkaca Mata, Kini Gadis Ini Berjaya Buang Spek Untuk Selamanya.

Berbelas Tahun Rabun Hingga Terpaksa Berkaca Mata, Kini Gadis Ini Berjaya Buang Spek Untuk Selamanya.

“Aduh mana spek ni, time2 ni lah hilang! Dah la tak nampak ni!”

Rasa-rasanya semua orang yang berkacamata mesti pernah berhadapan dengan situasi macam ni. Masa mencari tu mesti rasa nak marah je kalau tak jumpa. Tapi Bila dah jumpa, rasa macam dunia tu kita yang punya !Semua nya terang !

Betol kan?

Macam-macam senario lagi yang selalu terjadi untuk mereka yang rabun ni, tak kisahlah sama ada guna contact lens ke spek ke. Mesti ada je masalah, lainlah kalau korang jenis yang memang standby extra kan?

Korang sama macam gadis ni, seorang yang rabun, sentiasa berkaca mata/berkanta lekap. Tapi tu bulan lepas lah . Haha Sebab dia berjaya buang spek mata dia dengan power yang mencecah 800 yang boleh dikatakan agak tinggi! Macam mana dia buat??

Sambung membaca di bawah:

Gadis yang bernama Dayini ini membuat pembedahan Lasek di IIUM Eye Specialist Clinic, UIA Kuantan.

3 Jenis Perbezaan Lasek dengan harga yang berbeza

Selesai appointment pertama. Sebagai persedian untuk appointment seterusnya , Dayini disarankan untuk tidak menggunakan contact lens selama sebulan.

2nd Appointment, pemeriksaan mata dilakukan dengan lebih terperinci

Ubat titik mengembangkan mata turut digunakan oleh pakar.

2nd appoinment adalah penentuan jenis lasek mana yang mata kita boleh lakukan. Pastikan juga bawak teman sebelum ke appoinment ke 2!

Dia turut memuji kualiti dan kemesraan pekerja-pekerja di klinik tersebut

Sewaktu hari pembedahan

Antara persediaan sebelum hari pembedahan yang korang kena tahu jugak,

Sewaktu pembedahan

Pembedahan akan dijalankan dalam keadaan kita sedar , dan memerlukan mata sentiasa dibukak, tapi gadis ini menerangkan yang proses ini tidak menyakitkan

Selesai sesi laser dan sesi pembersihan, contact lens bandage di letakkan di mata untuk beberapa hari sebagai ganti selaput mata yang dibuang.

Selesai proses pembedahan

Ini hasilnya kini selepas tidak lagi menggunakan spek!

© 2020 BuzzKini. All Rights Reserved.