fbpx
Now Reading
“Lain Macam Gambar Ni..” – Minta Kawan Printkan Gambar, Namun Hasilnya Mengundang Dekah

“Lain Macam Gambar Ni..” – Minta Kawan Printkan Gambar, Namun Hasilnya Mengundang Dekah

Dapatkan isu trending dan berita terhangat menerusi telegram kami! Follow Kami

Kebisaannya, kita perlu cetakan sijil dan dokumen untuk tujuan tertentu seperti kegunaan temuduga kerja atau ataupun apa-apa jenis permohonan.

Akan tetapi, tak semua orang memiliki mesin pencetak di rumah dan kebanyakan kedai yang mempunyai servis mencetak juga tutup semasa PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dilaksanakan ini. Justeru, mereka yang tiada printer akan meminta tolong daripada kenalan terdekat.

Menerusi perkongsian di laman TikTok Crystal Jezebell, ia mememaparkan seorang gadis meminta tolong rakannya untuk mencetak beberapa dokumen tetapi hasilnya meraih perhatian netizen.

Dalam video tersebut, kelihatan gadis berkenaan sedang meneliti hasil cetakan dokumen-dokumen yang dicetak sambil diperhati rakannya dari luar kereta.

Apa yang menghiburkan adalah hasil cetakan gambarnya kelihatan sangat besar dan berwarna hitam putih membuatkan ramai orang beranggapan ia tidak lani seperti poster orang hilang dan juga poster orang yang sudah mati.

“Arwah dulu cantik orangnya”

Foto: TikTok

Bukan itu sahaja, gambar kad pengenalannya juga dicetak menggunakan saiz sebesar kertas A4 sehingga mengundang dekah ramai.

Foto: TikTok

Sehingga artikel ini ditulis, video berkenaan telah viral di laman sosial sehingga meraih 408.8K views, 56.8K likes dan 1K shares di platform TikTok.

@thedancinggayyy

bila kau minta tolong kawan kau print barang, HARAMJADAH SIKPAT BESAR GIK KAH 😌✋🏻

♬ ini banggang jenis apa – Little Peas

Hasil tinjauan di ruangan komen pula mendapati rata-rata netizen turut terhibur melihat gelagat mereka berdua dalam video itu.

“Dah macam poster orang hilang”

“Nak interview ke nak buat presentation”

© 2022 BuzzKini. All Rights Reserved.