fbpx
Now Reading
iPhone 15 Pro Hadir Dengan Pengecas USB-C & Kerangka Titanium, Harga Bermula RM5,499

iPhone 15 Pro Hadir Dengan Pengecas USB-C & Kerangka Titanium, Harga Bermula RM5,499

iPhone 15 Pro dan Pro Max ini juga didatangkan dengan empat pilihan warna yang nampak lebih elegan iaitu black titanium, white titanium, blue titanium, dan natural titanium.

Dapatkan isu trending dan berita terhangat menerusi telegram kami! Follow Kami

Semalam (12 September), Apple secara rasminya telah melancarkan siri iPhone 15 baharunya yang terdiri daripada model iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, dan iPhone 15 Pro Max.

Pelancaran itu sekaligus membuktikan kebenaran khabar angin yang mengatakan generasi iPhone 15 pada kali ini akan menggunakan sokongan pengecasan USB-C seperti jenama-jenama telefon pintar yang lain.

iPhone 15 Pro ditawarkan dengan cip Apple A17 Pro

Berbanding iPhone 15 dan iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro dan Pro Max dikuaskan dengan cip terbaharu Apple A17 Pro yang memberikan kuasa pemprosesan lebih pantas dan lancar berbanding cip sebelumnya.

Selain itu, teknologi Pro-class GPU yang tersedia di dalam A17 Pro ini juga akan memberikan pengalaman bermain game yang lebih baik lagi, selain ‘Ray Tracing’ yang membantu menambah baik grafik semasa bermain permainan online.

Bagi penggemar iPhone, kualiti gambar dan video sudah pasti antara perkara utama yang menjadi tumpuan mereka Apple sejak dahulu lagi amat mementingkan teknologi kamera kepada penggunanya.

Specifikasi kamera iPhone 15 Pro

Namun, iPhone 15 Pro dan Pro Max ini tidak mempunyai banyak perbezaan dengan kamera yang ditawarkan pada iPhone 14 Pro dan Pro Max apabila didatangkan dengan kamera utama 48MP (megapixels), kamera ultra wide 12MP.

Pun begitu, jika sebelum ini iPhone 14 Pro dan Pro Max hanya menawarkan 2x telephoto camera, model terbaharu ini pula telah dipertingkatkan kepada 3x telephoto camera dengan megapixels yang sama iaitu 12MP.

Reka bentuk iPhone 15 Pro, action button dan kerangka titanium

Bagi reka bentuk pula, ia tetap kelihatan sama seperti iPhone 14 Pro dan Pro Max, namun terdapat beberapa perbezaan seperti silent button ditukar kepada action button dan kerangka menggunakan titanium untuk ketahanan yang lebih tinggi.

Selain itu, model iPhone 15 Pro dan Pro Max ini juga didatangkan dengan empat pilihan warna yang nampak lebih elegan iaitu black titanium, white titanium, blue titanium, dan natural titanium.

Bagi harga pula, iPhone 15 Pro akan dijual pada harga bermula RM5,499 bagi 128GB dan iPhone 15 Pro Max bermula RM6,499 (256GB).

Namun bagi anda yang inginkan iPhone 15 dan iPhone 15 Plus anda boleh dapatkan dengan harga bermula RM4,399 bagi 128GB untuk iPhone 15 dan iPhone 15 Plus pula pada harga RM4,899 (128GB).

Boleh tahan keras harga iPhone 15 Pro dan Pro Max ni, jangan ada yang jual buah pinggang pula nanti haha..

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2022 BuzzKini. All Rights Reserved.