fbpx
Now Reading
Pengguna iPhone Dakwa Kemas Kini iOS 17.5 Buat Foto Lama Dipadam Muncul Kembali

Pengguna iPhone Dakwa Kemas Kini iOS 17.5 Buat Foto Lama Dipadam Muncul Kembali

Segelintir pengguna iOS 17.5 mendakwa gambar-gambar yang bertahun lamanya sudah dipadam kini hadir semula ke akaun iCloud mereka.

Dapatkan isu trending dan berita terhangat menerusi telegram kami! Follow Kami

Umum mengetahui, kebanyakan teknologi pada masa kini mempunyai sistem teknologi yang boleh dikemas kini agar ia sentiasa mendapat ciri-ciri perisian baharu.

Kebanyakan kemas kini perisian adalah untuk tujuan keselamatan dan memudahkan lagi pengguna sesuatu telefon pintar mahupun komputer.

Pengguna dapati iOS 17.5 buat gambar lama dipadam muncul kembali

Bagaimanapun, baru-baru ini tular di platform media sosial, Reddit, segelintir pengguna iPhone mendapati bahawa kemas kini iOS 17.5 mempunyai ‘bug’ terbaru yang mengembalikan beberapa gambar lama yang telah dipadam.

Malah, ada pengguna yang mendakwa bahawa gambar-gambar yang sudah bertahun dipadam sepenuhnya sebelum ini juga muncul kembali.

Gambar yang dipadam dimuat naik semula ke dalam iCloud

Memetik Awani, beberapa pengguna terkejut selepas melihat gambar yang telah bertahun dipadam secara tiba-tiba muncul kembali sebagai gambar yang baru dimuat naik ke dalam iCloud.

Untuk info, aplikasi Apple Photos sememangnya akan menyimpan gambar yang telah dipadam selama 30 hari sahaja sebelum ia dihapuskan sepenuhnya.

Namun, dalam kes ini, pengguna mendakwa gambar-gambar yang bertahun lamanya sudah dipadam kini hadir semula ke akaun mereka.

Apple masih belum keluarkan kenyataan berhubung ‘bug’ itu

Semakan kami mendapati setakat artikel ini ditulis belum ada sebarang kenyataan yang dikeluarkan pihak Apple berhubung perkara itu.

‘Bug’ selepas kemasi kini iOS 17.5 ini juga membuatkan ramai pengguna berasa khuatir apatah lagi jika ia melibatkan gambar-gambar yang tidak sepatutnya yang telah dipadam namun akan muncul semula.

Ia juga sekali gus menimbulkan persoalan ramai terhadap privasi Apple terhadap penggunanya kerana sebelum ini syarikat teknologi gergasi dunia itu amat menekankan tentang perkara itu.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2022 BuzzKini. All Rights Reserved.