fbpx
Now Reading
ZUS Coffee Umum Pendirian Sokong Pembebasan Palestin Dan Menentang Genosid

ZUS Coffee Umum Pendirian Sokong Pembebasan Palestin Dan Menentang Genosid

ZUS Coffee dalam menyatakan bahawa mereka menentang isu pembunuhan beramai-ramai yang berlaku kepada masyarakat Palestin dan menyokong pembebasan negara berkenaan.

Dapatkan isu trending dan berita terhangat menerusi telegram kami! Follow Kami

Nama ZUS Coffee sejak belakangan ini semakin hangat diperkatakan selepas timbul isu yang tular melibatkan jenama berkenaan.

Dalam satu kenyataan terbaharu yang dikeluarkan oleh mereka di laman X (@ZUSCoffee), syarikat minuman tempatan itu mengakui kekhilafan mereka dalam menyatakan pendirian melibatkan isu genosid yang sedang berlaku di Palestin.

ZUS Coffee menyatakan bahawa mereka menentang isu pembunuhan beramai-ramai yang berlaku kepada masyarakat Palestin dan menyokong pembebasan negara berkenaan.

ZUS Coffee berdiri teguh menentang genosid, menyokong perjuangan untuk kebebasan Palestin. Selaras dengan nilai-nilai yang dikongsi bersama, kami menegaskan kembali komitmen terhadap prinsip-prinsip ini. 

ZUS Coffee.

Dalam pada itu, ZUS Coffee juga akan memastikan agar lebih berhati-hati dalam membuat setiap keputusan bagi menzahirkan nilai-nilai mereka sebagai jenama kopi tempatan.

Kami berjanji untuk lebih berwaspada dalam membuat keputusan di masa hadapan, memastikan ia sentiasa mencerminkan nilai-nilai kami sebagai jenama tempatan Malaysia.

ZUS Coffee.

Mengakhiri kenyataan tersebut, ZUS Coffee berterima kasih kepada masyarakat atas kesabaran mereka dan sokongan yang diberikan untuk membolehkan syarikat ini terus berkembang maju.

Netizen Beri Reaksi Positif Dengan Kenyataan ZUS Coffee

Kenyataan yang baru dikeluarkan oleh ZUS Coffee pada pagi hari ini (17 Mei) telah menerima banyak reaksi positif dari netizen di media sosial selepas ramai pelanggan meluahkan rasa kecewa dengan pendirian syarikat terbabit sebelum ini tentang Palestin.

Netizen turut memberi pujian dan berterima kasih kepada pihak jenama itu kerana bertindak pantas dalam memperbetulkan kesilapan dalam tempoh kurang daripada 24 jam.

“Kan senang begitu, terima kasih banyak-banyak. Ya betul, itu adalah genosid, bukan perang, bukan konflik,” ujar netizen.

Malah, ada yang meminta agar kesilapan sama tida berulang lagi daripada ZUS Coffee.

Sumber: X @ZUSCoffee

Netizen Hampir Mahu Boikot ZUS Coffee

Terdahulu, ZUS Coffee yang melakukan aktiviti pertandingan hadiah (giveaway) kasut Gazelle oleh Adidas di laman media sosial mereka telah mendapat reaksi kurang senang daripada orang ramai.

Ini kerana jenama sukan terkenal itu dipercayai terlibat dalam memberikan sumbangan kepada Israel dalam isu genosid yang sedang berlaku di Palestin.

Sebagai respon, syarikat terbabit kemudiannya mengeluarkan kenyataan bahawa mereka tidak mengaitkan diri dengan peperangan dan menolak tindakan kekerasan terhadap kemanusiaan.

“ZUS Coffee tidak akan dengan sengaja mengaitkan diri kami dengan peperangan dan secara tegas menolak sebarang tindakan kekerasan terhadap kemanusiaan,” katanya dalam kenyataan itu.

Perkara ini dilihat oleh netizen sebagai tidak menyokong sebarang pihak dalam peperangan tersebut, termasuklah Palestin.

Baca Artikel Berkaitan: ZUS Coffee Jadi Topik Hangat Di Media Sosial, Netizen Luah Keinginan Boikot Jenama Itu

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2022 BuzzKini. All Rights Reserved.