fbpx
Now Reading
Dituduh Tak Cakna Isu Di Rafah, Ning Baizura Akhirnya Tampil Beri Penjelasan [Video]

Dituduh Tak Cakna Isu Di Rafah, Ning Baizura Akhirnya Tampil Beri Penjelasan [Video]

Menurut Ning Baizura, dia juga tahu mengenai apa yang berlaku di Palestin, tidak seperti apa yang didakwa oleh segelintir netizen.

Dapatkan isu trending dan berita terhangat menerusi telegram kami! Follow Kami

Baru-baru ini, penyanyi terkenal, Ning Baizura teruk dikecam oleh orang ramai selepas dia didakwa tidak cakna mengenai isu yang sedang berlaku di Rafah.

Klip terbabit yang tular di media sosial menunjukan Ning menyoal tentang siapa itu ‘all eyes on Rafah’ kepada pengikutnya di Instagram semasa sedang bersiaran langsung (IG live).

“All eyes on Rafah, who’s that?” soal Ning kepada pengikutnya selepas individu berkenaan meninggalkan komen tersebut di siaran langsung itu.

Baca Artikel Berkaitan: “All Eyes On Rafah, Who’s That?” – Ning Baizura Teruk Dikecam, Didakwa Tak Cakna Isu Di Palestin [Video]

Ning tampil beri penjelasan, akui perkara terbabit berlaku secara spontan tanpa niat

Menyedari dirinya teruk dikecam ramai, penyanyi lagu ‘Awan Yang Terpilu’ itu akhirnya tampil memberi penjelasan tentang perkara terbabit di IG Reels akaun miliknya.

Menurutnya, ketika sesi siarang langsung itu, dia bersama pengikut-pengikutnya sedang berbicara tentang nama dan secara spontan telah bertanya mengenai nama Rafah yang ditulis di ruangan komen.

Ujar Ning, dia tidak berniat langsung untuk membuat lawak mengenai tempat tersebut yang ketika ini sedang diserang oleh rejim Zionis.

Ning akui cakna mengenai apa yang berlaku di Palestin dan pernah bagi sumbangan

Menurutnya lagi, dia juga tahu mengenai apa yang berlaku di Palestin, tidak seperti apa yang didakwa oleh segelintir netizen.

Malah, Ning turut menjelaskan dia ada menyumbang kepada Palestin namun tidak menguar-uarkan tentang perkara itu di media sosial.

“Terus terang saya cakap dekat sini, saya tak berniat untuk menyakiti hati sesiapa pun, sebab saya tahu apa yang berlaku di Palestin

“Saya tahu saya telah menyumbang banyak perkara di pihak saya, tapi bila kita buat benda amal ini tak perlulah nak uar-uar sangat kan, benda ini datang daripada hati kita,” katanya.

Jangan tuduh melulu, dengar penjelasan dari kedua-dua pihak

Dia pada masa sama, turut menasihati orang ramai agar mendengar penjelasan daripada kedua-dua pihak dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau tuduhan secara melulu.

“Saya tahu apa yang berlaku di seluruh dunia, kita semua faham, kita semua tahu dan kita semua manusia, tapi pada penghujungnya kita tak perlulah ‘melatah’ terlalu awal atau menghukum seseorang ,” katanya lagi.

Ning nasihat orang ramai agar tonton video penuh di IG untuk lebih memahami

Ning juga menasihati orang ramai yang tidak faham akan situasi siaran langsung pada ketika itu untuk menonton video terbabit yang ada di Instagram miliknya.

“Tengok semuanya dan anda akan faham betapa huru-haranya ketika saya sedang bersiaran langsung sebab saya takda moderator, saya hanya menyebut nama, itu sahaja. Di penghujungnya, terpulang dekat anda untuk memikirkan tentang saya asalkan tidak menutup periuk nasi saya,” ujarnya.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2022 BuzzKini. All Rights Reserved.