fbpx
Now Reading
Tular Dakwaan Penyokong Selangor Diculik Selepas Aksi Liga Super Menentang Perak FC [Video]

Tular Dakwaan Penyokong Selangor Diculik Selepas Aksi Liga Super Menentang Perak FC [Video]

Insiden terbabit berlaku selepas tamatnya perlawanan Liga Super membabitkan kedua-dua kelab berkenaan di Stadium Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ).

Dapatkan isu trending dan berita terhangat menerusi telegram kami! Follow Kami

Sejak semalam (23 Jun), tular di media sosial beberapa video yang memaparkan satu kekecohan berlaku di sebuah stesen minyak dipercayai di Lebuhraya New Klang Valley Expressway (NKVE).

Menerusi video tular yang dimuat naik di platform media sosial X itu, kekecohan dikatakan berlaku di antara penyokong bola sepak kelab Perak FC dan Selangor FC.

Insiden terbabit berlaku selepas tamatnya perlawanan Liga Super membabitkan kedua-dua kelab berkenaan di Stadium Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) dengan keputusan memihak Selangor FC (2-1).

Bas dinaiki penyokong Perak di baling batu oleh ultras Selangor

Difahamkan, kejadian itu tercetus selepas bas dinaiki kumpulan penyokong Perak FC atau dikenali sebagai The Bos Gaurus (TBG) dibaling batu semasa berada di lebuh raya oleh tiga orang peminat Selangor FC.

Susulan itu, TBG telah bertindak mengejar individu-individu berkenaan yang kemudiannya berhenti mengisi petrol di sebuah stesen minyak sebelum berjaya menangkap salah seorang daripadanya.

Sekumpulan penyokong Perak FC itu didakwa telah bertindak mengheret salah seorang individu berkenaan manakala yang lain sempat melarikan diri.

Dakwa ultras Perak ‘culik’ seorang penyokong Selangor

Berikutan itu, timbul dakwaan yang mengatakan bahawa ultras Perak telah ‘menculik’ penyokong Selangor kerana membawa individu berkenaan menaiki bas mereka.

Bagaimanapun, terdapat juga maklumat yang mendakwa bahawa individu berkenaan bukan ‘diculik’, sebaliknya dibawa oleh penyokong Perak FC menaiki bas untuk ke balai polis berhampiran bagi tindakan lanjut.

Namun setakat ini, kedua-dua cerita berkenaan tidak dapat dipastikan kesahihannya memandangkan tiada kenyataan rasmi yang dikeluarkan lagi oleh pihak polis.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2022 BuzzKini. All Rights Reserved.