Now Reading
Main Permainan Video Lebih 20 Jam Sehingga Lumpuh

Main Permainan Video Lebih 20 Jam Sehingga Lumpuh

Seorang lelaki di China lumpuh dari pinggang selepas dia dikatakan bermain permainan video selama 20 jam tanpa henti.

Lelaki itu dilaporkan bermain permainan video di sebuah kafe siber di Jiaxing, Zhejiang dari petang 27 Jan hingga petang 28 Jan.

Menurut laman berita China QQ.com, lelaki itu hanya menyedari bahawa dia tidak dapat menggerakkan anggota badannya apabila dia mahu berehat.

Salah seorang kawannya yang berada di tempat kejadian berkata: “Ia seolah-olah telah kehilangan deria sepenuhnya, dan tidak dapat bergerak sama sekali. Kami terpaksa memanggil ambulans. ”

Apabila ambulans tiba, kakitangan perubatan  meletakkannya di atas tandu dan terus menghantarnya ke hospital.

Walau bagaimanapun, dia masih enggan meninggalkan permainan itu, dan meminta kawannya untuk menyelesaikan permainan untuknya.

Namun masih tidak diketahui apa jenis permainan yang dia main.

Satu video kejadian menunjukkan rakan dan paramedik lelaki bekerjasama untuk memindahkan lelaki lumpuh dari kerusi ke tandu.

Seperti yang dinyatakan oleh Daily Mail, ketagihan permainan video telah menjadi isu sosial utama di kalangan belia di China.

Golongan orang muda anatara yang dikhuatiri terdorong untuk bermain permainan dalam talian, permainan mudah alih, atau melayari web dan mengabaikan pelajaran atau keluarga mereka.

China adalah negara pertama yang diisytiharkan mengalami ‘ketagihan internet’ yang kronik pada 2008. –

Sumber  : SAYS.COM

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2021 BuzzKini. All Rights Reserved.