fbpx
Now Reading
“Saya pun macam penyanyi lain tapi orang tak nak sokong” – Aliff Syukri

“Saya pun macam penyanyi lain tapi orang tak nak sokong” – Aliff Syukri

Dapatkan isu trending dan berita terhangat menerusi telegram kami! Follow Kami

Pernah mengeluarkan beberapa lagu sebelum ini namun tidak dimainkan oleh stesen radio mahupun televisyen membuatkan Datuk Aliff Syukri berasa sedih. Menurut Aliff bakatnya seakan tidak dihargai di negara sendiri.

BACA : https://www.buzzkini.com/trending/2019/07/06/aliff-syukri-tunjuk-seluar-dalam-di-instagram-ini-komen-win-ibunya/

“Menyanyi ini hobi dan saya akan terus menyanyi kerana saya masih relevan. Walaupun orang mengecam tapi mereka masih tengok. Contohnya lagu Jom Raya hingga mendapat jumlah tontonan yang tinggi di Youtube dan menjana pendapatan RM25,000”

“Tapi saya sedih sebab televisyen dan radio tak nak mainkan lagu saya. Saya pun macam penyanyi lain tapi orang tak nak sokong sedangkan ketika diluar negara orang sokong dan taja makan, hotel saya”

Tidak mahu terus berputus asa, Aliff turut meluahkan hasratnya untuk menyanyikan lagu berunsur dangdut pula selepas ini. Bagaimanapun ianya masih dalam perancangan kerana masih belum menemui penyanyi Indonesia.

“Lepas ni saya nak buat lagu lagi, secara jujurnya saya nak nyanyi lagu berunsur dangdut pula. Tapi belum jumpa lagi siapa yang sesuai untuk berduet sebab saya tak kenal penyanyi Indonesia, katanya.

Selain itu Aliff memberitahu dirinya tidak kisah andai terus dikecam kerana mempunyai suara sumbang kerana baginya jika sesuatu lagu itu viral, akhirnya akan memberi pulangan duit yang banyak juga.

SUMBER : Rotikaya, Mstar Online

© 2022 BuzzKini. All Rights Reserved.