fbpx
Now Reading
[Video] Mark O’Dea Dedah Rahsia Gaya Hidup ‘Lavish’ Tapi Boleh Berjimat. Macam Mana Tu?
happyfresh

[Video] Mark O’Dea Dedah Rahsia Gaya Hidup ‘Lavish’ Tapi Boleh Berjimat. Macam Mana Tu?

Mark menerusi video tersebut kelihatan dikelilingi oleh rakan-rakan yang ‘hot’, ada jet peribadi, rumah yang besar, kereta mewah dan sebagainya. Macam manalah agaknya dia maintain, kan?

Dapatkan isu trending dan berita terhangat menerusi telegram kami! Follow Kami

Nafsu untuk berbelanja memang tak dinafikan, paling sukar untuk dikawal.

Sebab itulah sebagai seorang yang berdisiplin dalam bab kewangan, anda perlu menetapkan had limit berbelanja setiap bulan untuk apa jua kategori termasuk makan dan perbelanjaan ‘leisure’.

Bukannya setiap bulan gaji, dihabiskan kesemuanya.

BACA JUGA: Ini Cara Simpan Duit Ke Tabung Haji Tanpa Caj. Senang Setel!

Tapi kalau dilihat sekarang ini, menerusi media sosial pelbagai jenis tips berbelanja dan menyimpan wang yang dikongsikan oleh orang ramai.

Ianya bertujuan untuk membantu segelintir individu yang masih belum tahu cara untuk menjadi seorang yang bijak dalam menguruskan kewangan.

Terutamanya ketika berbelanja.

Influencer, Mark O’Dea Kongsi Tips Jimat.

Mark O’Dea.
(Sumber: Facebook)

Baru-baru ini, menerusi satu video yang telah tular – seorang pengacara dan influencer iaitu Mark O’Dea telah berkongsi bagaimana cara dia menjadi seorang yang boleh mengekalkan gaya hidup ‘lavish’ dan ‘atas’, tapi masih berjimat.

Bukan jenis menghabiskan duit, lepas itu hujung bulan terus kering-kontang.

Mark menerusi video tersebut kelihatan dikelilingi oleh rakan-rakan yang ‘hot’, ada jet peribadi, rumah yang besar, kereta mewah dan sebagainya. Macam manalah agaknya dia maintain, kan?


Shopping Guna HappyFresh Je!

Oh! Itu rupanya rahsia Mark.

Nak makan apa-apa pun, dia masak sendiri je. Tapi yang penting, dia membeli kesemua barangan yang dijamin segar dengan menggunakan aplikasi HappyFresh sahaja.

Beli online, barang hantar di depan rumah.

Setel, tak perlu susah-payah bersiap, bawa keluar kereta, pergi beli barang, redah trafik, balik nak masak lagi. Makanan belum siap, dah penat tak pasal.

Kongsi lebih banyak ‘Referral Link’ Kepada Rakan atau Keluarga, anda akan peroleh lebih banyak RM30 insentif!

Nak cuba praktik kehidupan ‘lavish’ macam Mark? Anda boleh mulakan dengan RM30 ‘referral link’ untuk dikongsikan kepada rakan-rakan serta ahli keluarga.

Dapat jimat RM30 untuk setiap pembelian dari ‘referral link’ yang anda kongsi, siapa nak bagi kan? Happy shopping!

<INSERTS FINAL VIDEO>

© 2021 BuzzKini. All Rights Reserved.