fbpx
Now Reading
Dua Beranak Jatuh Sakit Lepas Termakan Samosa Berinti Cicak [Video]

Dua Beranak Jatuh Sakit Lepas Termakan Samosa Berinti Cicak [Video]

Dalam satu video yang tular di media sosial, Manoj Kumar turut dilihat meludah semula makanan tersebut dan menunjukkan cicak yang berada dalam samosa dibelinya.

Dapatkan isu trending dan berita terhangat menerusi telegram kami! Follow Kami

Setiap individu yang melakukan perniagaan makanan perlu menghadiri kursus pengendalian makanan.

Ia bertujuan untuk memberi pendedahan dan mengajar peniaga untuk mengendali makanan dengan cara yang baik, bersih dengan kualiti yang terjamin.

Ini kerana pengendalian makanan yang betul dapat membantu mengelakkan daripada berlakunya keracunan makanan yang boleh menyebabkan seseorang berasa mual, muntah, sakit perut dan sebagainya.

Anak perempuan jumpa bangkai cicak dalam samosa

Perkara sama turut berlaku kepada pasangan bapa dan anak perempuannya di India apabila jatuh sakit selepas termakan cicak dalam samosa.

Insiden tersebut dilaporkan berlaku di Uttar Pradesh selepas mereka membeli kuih berkenaan di sebuah kedai.

Menurut bapa yang dikenali sebagai Manoj Kumar, dia telah meminta anak lelakinya untuk membeli samosa daripada sebuah kedai manisan tempatan.

Rasa kenyal ketika makan samosa

Namun sebaik anak perempuannya memakan kuih tersebut dia mula merasakan terdapat sesuatu yang kenyal di mulutnya bersama dengan isi kentang berkenaan.

Gadis itu kemudian menjumpai seekor cicak yang telah mati berada dalam samosanya.

Dia lalu segera menunjukkan penemuannya itu kepada si bapa. Namun bapanya sebelum itu sudah memakan beberapa biji daripada samosa tersebut.

Tidak lama kemudian mula berasa tidak sedap badan lalu cuba untuk muntah.

Menerusi satu video yang tular di media sosial turut kelihatan Manoj cuba untuk meludahkan makanan yang telah dimakan di tepi jalan.

Malah dia turut menunjukkan seekor cicak yang telah mati berada di dalam samosa berkenaan, lapor Arynews.

Bawa polis dan pegawai jabatan makanan ke kedai samosa

Manoj kemudian telah membawa polis India serta pegawai dari jabatan makanan ke kedai terbabit. Namun penjaga kedai itu cuba membela diri apabila menafikan terdapatnya cicak di dalam samosa berkenaan.

Peniaga itu mengatakan dia menyumbat kentang dalam samosa dengan menggunakan tangan maka mustahil untuk perkara seperti itu berlaku.

Anak perempuan yang berusia 13 tahun itu dilaporkan telah dimasukkan ke hospital selepas mengadu mengalami rasa mual dan muntah.

Walau bagaimanapun, keadaannya ketika ini dilaporkan stabil.

Manoj kumar kemudian membuat laporan dan menyatakan sama ada pihak polis atau jabatan makanan akan mengambil tindakan terhadap peniaga tepi jalan itu.

Polis dalam pada itu memaklumkan kes tersebut telah didaftarkan dan kini sedang dalam siasatan.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2022 BuzzKini. All Rights Reserved.